maandag 27 juni 2016

22 juni 2016

We zijn vandaag naar dr. Hoebink, orthopeed in het Amphia ziekenhuis en lid van het scolioseteam geweest. Er is op woensdagmiddag altijd een speciaal scoliosespreekuur.  Daar aangekomen hoeven we niet lang te wachten. 

Tim wordt gewogen, (60 kg.) zijn lengte wordt gemeten (1,75 m.). Daarna kijkt de arts naar zijn rug en geeft aan dat hij inderdaad een scoliose heeft. Om te bepalen hoe erg de scoliose is moeten er röntgenfoto’s gemaakt worden. 
Dus we moeten naar de röntgenafdeling. Hier is het even wachten, maar uiteindelijk worden de foto’s gemaakt en goed bevonden en kunnen we weer terug naar de wachtkamer van dr. Hoebink. Nu hoeven we weer niet lang te wachten.

Dr. Hoebink heeft dan al gelijk de röntgenfoto’s en laat deze ook aan ons zien en dat is even schrikken. Het is veel erger dan wij dachten. Er zitten drie bochten in zijn wervelkolom. Vanaf de achterzijde bekeken zit er boven bij zijn nek een heel klein bochtje naar links, dan halverwege zijn rug een grote bocht naar rechts van 62̊ en onder in zijn rug weer een bocht naar links van 40̊. 
Dit betekent dat een brace of therapie voor Tim niet meer gaat helpen, want bij een bocht groter dan ca. 50̊  wordt een operatie aangeraden, dat is nog het enige wat helpt. Maar voordat deze gaat plaatsvinden moeten er nog aanvullende onderzoeken plaatsvinden. 

Op 8 augustus moet Tim weer naar het ziekenhuis, dan wordt er een MRI gemaakt om te kijken of er geen aanwijzingen zijn voor een spier-, bot- of zenuwziekte, maar de arts verwacht dit eigenlijk niet. En ook worden er buigfoto’s gemaakt om te kijken hoe soepel zijn rug nog is. Dan op 21 september terug naar dr. Hoebink voor de uitslagen en het vervolgtraject. 

Tim heeft geen beperkingen opgelegd gekregen, maar moet zelf bepalen wat goed voelt en wat niet.

röntgenfoto van Tim's wervelkolom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten